A közbiztonság javítása és a lakhatás biztosítása a legfontosabb Tokody Marcell polgármesterjelöltnek

Desktop
Tokody Marcell (forrás: Jobbik)
Hat polgármesterjelölt közül választhatunk október 12-én a kerületben. Mind a hat kerületi jelöltet szeretnénk bemutatni oldalunkon, ezért nyolc kérdést tettünk fel nekik, azzal a céllal, hogy egy kicsit közelebbről is megismerhessük őket.

Elsőként Tokody Marcell, a Jobbik polgármesterjelöltje küldte el válaszait portálunknak:

 

1. Melyik az a hely a kerületben, amit a legjobban szeret és miért?

 
A kerület parkjait, ezen belül - mivel egy konkrét helyet kért megjelölni - az Óhegy parkot szeretem a legjobban, tekintettel arra, hogy a közösségi zöldterületeknek a kerület méretéhez viszonyított ilyen magas aránya Budapesten egyedülálló. Éppen ezért tartom fontosnak, hogy parkjainkat megóvjuk, a beépítést mellőző, a természeti környezetet megőrző fejlesztéseket hajtsunk végre. Nagy kincs van a birtokunkban, amit óvni és gondozni kell, hogy mi, kőbányaiak itt helyben pihenhessünk a természetben.
 
 
2. Melyik az a három dolog a kerületben, amin semmiképpen nem változtatna?
 
A műemlékeink, amelyeket meg kell őriznünk a jövő nemzedékek számára, ilyen például a Csősztorony, valamint az ipari műemlék kategóriában a sörgyári épületek, de nem elhanyagolható az alattunk meghúzódó pincerendszer sem. A pénz és a profit nem előzheti meg a műemlékvédelmet, a helyi adottságok megőrzését.
 
Ha intézményi, közhatalmi, avagy politikai jellegű területekre vonatkozott a kérdés, akkor a családok támogatása, a gyermekjóléti eszközök és intézmények fenntartása tartozik ebbe a körbe. A jelenlegi intézményeken magam sem változtatnék, csupán kiszélesíteném az általuk nyújtott lehetőségeket. 
 
 
3. Melyik az a három dolog, amin mindenképpen változtatna?
 
Az első a közbiztonság, közelebbről a Kőbányai Önkormányzat és a kerületi rendvédelmi szervek (rendőrség, polgárőrség) viszonya. Hatékony bűnmegelőzést, bűnüldözést és rendvédelmet fogok e szervektől elvárni, ha kell, akkor kikényszeríteni, támogatást pedig csak e célok érdekében, a célokhoz kötötten kapnának, tényleges eredmények és javuló közrend esetén.
 
A második a lakhatás elősegítése, mert a lakás iránti kereslet folyamatosan nő, az önkormányzati bérlakások száma pedig az elmúlt években folyamatosan csökkent. Egyetlen új bérlakás sem épült, pedig - hogy klasszikust idézzek - igény az volna rá, mi épp ezért bérlakás-építési programot fogunk indítani. A harmadik, ami az előzőhöz kapcsolódik, hogy az önkormányzati lakásokat csak a tisztességes adófizetők kaphatják majd meg, a bűnözőket kizárjuk, ugyanis tiszta erkölcsi bizonyítvány lesz a szerződés megkötésének előfeltétele.
 
A Venyige utcai börtön elköltöztetése is célunk, azonban ehhez fővárosi, sőt állami segédlet is szükséges, de mivel ezek nem rajtunk múlnak, így megígérni nem tudjuk, csak azt, hogy törekedni fogunk rá.
 
 
4. Hol lakik? Mit szeret lakóhelyében- és mit nem?
 
A Harmat utca és a Sibrik Miklós út találkozásánál, egy X. emeleti lakásban. A magasságból adódóan messze el lehet látni, amit nagyon szeretek. A konyhaablakból a Sibrik-Gergely parkra látok rá, ami sajnos jelenleg olyan, amilyen. Szeretném, ha valóban egy használható, igazi közösségi park lenne, fákkal és virágokkal, padokkal, futópályával, és mindennel, ami ehhez hozzátartozna. Nagy kár, és sok-sok év elhibázott politikájának eredménye, hogy a park ma használhatatlan.
 
 
5. Melyik az utolsó könyv, amit olvasott?
 
Legutóbb Po Bronson és Ashley Merryman "Amit rosszul tudtunk a gyerekekről" című könyvét olvastam, ugyanis első gyermekes "kezdő apaként" sokat olvasok mostanság ebben a témában. Nóra lányunk nemrég múlt 5 hónapos.
 
 
6. Melyik a kedvenc zenéje, étele, filmje?
 
Nehéz lenne kedvenc zenét megjelölnöm, ugyanis szinte minden stílusból találok jót és rosszat egyaránt. Ha kedvenc előadót kellene megneveznem, akkor a magyar előadók közül az Ismerős Arcok, a külföldiek közül a Beatles és a Seekers lenne a befutó.
 
A kedvenc ételem nagymamám húsos derelyéje, amit ő egyedi módon készített. 
 
Kedvenc filmem igazán nincs, de talán ami abból a szempontból különleges, hogy bár három részes volt, és mindhárom része tetszett, az a "Vissza a jövőbe" című trilógia.
 
 
7. Milyen háziállata van, ha nincs, milyet szeretne?
 
Sajnos jelenleg semmilyen háziállatom sincs. Egyszer, ha majd lakásból házba költözünk, egy pulit szeretnénk.
 
 
8. Melyek azok a tulajdonságai, amelyek alkalmassá teszik a polgármesteri szerepre?
 
Önmagáról az ember mindig nehezen jelenít meg objektív képet, hiszen valamilyen formán elfogult. Azt mondják, jó szervező vagyok, jól kommunikálok, és képes vagyok rá, hogy "jó csapatkapitányként" emberek kisebb-nagyobb csoportja számára jó együttműködést biztosítsak, a közös célok elérése érdekében. Úgy gondolom, egy polgármester számára ezek fontos tulajdonságok.
 
Amit saját magam állíthatok, és amire büszke vagyok, hogy egészen fiatal koromtól kezdve dolgozom. Már iskolás koromban is folyamatosan dolgoztam különféle diákmunkák keretében, az iskola mellett. Tudom, hogy mi a munka, annak értéke és becsülete, és tudom azt is, hogy itt bőven van mit helyreállítani. Ezt csak az láthatja, aki dolgozott, azonban sajnos sok olyan politikus van, aki még sohasem dogozott a civil életben. 
 
A kőbányai Jobbik elérhetősége:
 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?