Tévét nem néz, de a jó filmeket szereti Tóth Balázs polgármesterjelölt

Desktop
Tóth Balázs (fotó: varosatyak.hu)
Hat polgármesterjelölt közül választhatunk október 12-én a kerületben. Mind a hat kerületi jelöltet szeretnénk bemutatni oldalunkon, ezért nyolc kérdést tettünk fel nekik, azzal a céllal, hogy egy kicsit közelebbről is megismerhessük őket.

Íme Tóth Balázsnak, a Lehet Más a Politika (LMP) polgármesterjelöltjének válaszai:

 
1. Melyik az a hely a kerületben, amit a legjobban szeret és miért?
       
Amikor 15 évvel ezelőtt vidékről ideköltöztünk feleségemmel, éppen a kerület sokszínűsége ragadott meg. Nem csak bérházak, nem csak panelok, nem csak kertes házak, hanem ezek így együtt és az emberek sokfélesége is változatos, izgalmas lakókörnyezetet ígért. Ha a kerületből választani kellene egy részt, akkor a szűkebb lakóterületemet, Óhegyet választanám. Nem bántuk meg, hogy ide költöztünk.
 
 
2. Melyik az a három dolog a kerültben, amin semmiképpen nem változtatna?
       
Meghagynám a zöldterületeket (ingatlanfejlesztéseket a lerobbant részekre irányítanám). Továbbra is megőrizném a zeneoktatás minőségét és mértékét, természetesen további javítása bármikor szóba jöhetne! A sport támogatását is legalább ezen a szinten kell megtartani, de persze még kedvezőbb helyzet kialakítására törekednék.
 
 
3. Melyik az a három dolog, amin mindenképpen változtatna?
       
Munkahelyeket teremtenék. A drága és zárt közbeszerzések helyett saját munkacsoportokat alakítanék, amik képesek felújítani az önkormányzati helyiségeket. Nem drága pénzért vennék facsemetéket, hanem faiskolát alapítanék. Az önkormányzati dolgozók munkaruháját, iskolaköpenyeket, az intézménybe a függönyöket saját varrodánkban varrhatnánk meg. Jobban segíteném az induló kis és közepes cégeket, akár a munkacsoportok által felújított helységek kedvezményes bérbeadásával.
 
A közbiztonság javulását hatékonyabb Közterület Felügyelettel segíteném. Független mérésekre támaszkodva venném rá a Liszt Ferenc Repülőteret, hogy csökkentse a Kőbányának okozott zajhatások szintjét.
 
 
4. Hol lakik? Mit szeret lakóhelyében- és mit nem?
   
Kőbánya Óhegy városrészén lakom. Szeretem, hogy közel van az iskola, az önkormányzat, posta, boltok. Nagyon jó, hogy sok a zöld. Nem szeretem, hogy romlott a közbiztonság, mivel a kerület többi részében felállított kamerarendszer miatt több bűnöző szorult ide.
 
 
5. Melyik az utolsó könyv, amit olvasott?
   
Anna, Peti és Gergő, valamint Bogyó és Babóca töménytelen mennyiségben, ma este is. Az utolsó olyan könyv, amit nem hangosan, a gyerekeknek olvastam; Pogátsa Zoltán Éltanuló válságban című könyve volt.
 
 
6. Melyik a kedvenc zenéje, étele, filmje?
   
Mindhárom téren mindenevő vagyok. A napi slágereken és népzenén kívül P.Mobilt, Kowalskyt és Sub Bass-t ugyanúgy hallgatok, de ha ahhoz van kedvem, meghallgatom a Carmina Buranat. Ha azonban ki akarok kapcsolni, akkor a Tankcsapda segít.
 
Ételben spenót és sóska ne legyen (na jó, meg tojásleves, de azért azt már meg tudom enni, ha nagyon muszáj) a többi jöhet. Sültek, tészták, saláta, édesség, ha a feleségem készíti, biztos nem fog megromlani nálunk.
 
TV-t már szinte egyáltalán nem nézek. Kedvenc filmem is rengeteg van a régi magyar filmektől (Húsz óra) az akciófilmeken át (Ragadozó) a Sci-fiig (Star Trek). Nem szeretem viszont a Limonádé Joe filmeket.
 
 
7. Milyen háziállata van, ha nincs, milyet szeretne?
   
Jelenleg nincs háziállatunk, de van süni a kertben és van egy madárodúnk, amiben évente kikel 2 fészekaljnyi cinke.
 
 
8. Melyek azok a tulajdonságai, amelyek alkalmassá teszik a polgármesteri szerepre?
   
Azt keresem, mit hogyan lehet megoldani, nem azt, mit miért nem lehet megcsinálni. Dolgoztam saját vállalkozásban, multinál és a közszférában is, mielőtt képviselő lettem. Az elveim mellett kiállok (ezért is vagyok jelen pillanatban is LMP-s), de együtt tudok működni más világlátású emberekkel is, mint ahogyan az elmúlt 4 évben az önkormányzatban ezt meg is tettem. 
 
 
Tóth Balázs elérhetősége:
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek