Meghalt Dévény Anna

Desktop
(Fotó:hvg.hu)
(Fotó:hvg.hu)

Életének 81. évében meghalt Dévény Anna gyógytornász, művészi torna szakedző, a mozgásrehabilitációs Dévény-módszer kidolgozója - tájékoztat az MTI.

A Dévény speciális manuális technika gimnasztika módszerrel (DSGM) rendkívül hatásosan fejleszthetőek mozgássérült gyermekek és felnőttek. A DSGM-nek köszönheti sok szülő, hogy oxigénhiány, agyvérzés miatt mozgássérült gyermeke megtanult járni.

Dévény Anna tevékenységéért 2003-ban Batthyány-Strattmann László-díjat, 2010-ben Prima Primissima Díjat kapott. 2014-ben a Magyar Édemrend középkeresztjével (polgári tagozat) tüntették ki,  2017-ben pedig a Dévény-módszer kiérdemelte a Magyar Örökség Díjat.

Nyugodjék békében!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek