Íme a legújabb ATM-es átverés!

Oszd meg másokkal!

Desktop

Érdemes a bankautomatánál történő készpénzfelvételnél résen lennünk, mert különben könnyen megszerezhetik a kártyaadatainkat a csalók.

Íme a tolvajok legújabb trükkje: a bankautomatára rászerelt plusz alkatrész, mely egy mágnescsík olvasóból és PIN kódot ellenőrző egységből áll. Az eszköz segítségével a kártyaadatokat megszerezve egy úgynevezett klónkártyát készítenek a csalók, így a kártyánk másolatával tudnak vásárolni.

A klónozásos kártyacsalások ellen a napi limit beállításával és SMS-értesítés kérésével védekezhetünk. A napi limit beállításánál javasolt egy alacsonyabb összeget megadni, és csak nagyobb vásárlások/készpénzfelvétel idején (akár mobilbankunk segítségével) ideiglenesen megemelni a limitet. Ha pedig olyan pénzmozgást tapasztalunk, amit nem mi kezdeményeztünk, azonnal hívjuk fel bankunk ügyfélszolgálatát!

A készpénzfelvétel előtt a bankautomatánál:

  • Nézzünk körbe, hogy nincsen-e esetleg egy rejtett kamera a közelben
  • Vizsgáljuk meg a billentyűzetet, hogy nincs-e rajta esetleg egy plusz fólia
  • Nézzük át a gépet alaposan, nincsenek-e oda nem illő részek, esetleg ragasztónyomok
  • Pórbáljuk meg elmozdítani a kártyaolvasót
  • Amikor beírjuk a PIN kódunkat, akkor takarjuk el a gombokat - írja a Pénzcentrum.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek