50 forintért havi BKK bérlet? Nem lehetetlen

Desktop
(forrás: BKK)

Alig indult el a BKK online jegyértékesítési rendszere, fel is törték azt - írja a Blikk.

Már az is problémás, hogy a regisztrációhoz szükséges adatokat e-mailben küldi el a felhasználónak, úgy, hogy nem kérdez rá először arra, biztos jó-e az a cím, amit beírt. 

Még nagyobb gond azonban, hogy az ember annyiért vehet bérletet online, amennyiért csak szeretne, mert a szerver felé továbbított kéréskor a böngésző küldi el az igényt, így csak a kosárban kell átírni egy számot.

Bármennyire vonzó is az ötlet, ez bűncselekmény, ráadásul a bankszámlán is nyoma marad!

A BKK szerint a rendszer tökéletesen működőképes, elérhető és folyamatos használatban van az ügyfelek részéről. A közlekedési vállalat azt írta, mindössze egy ügyfélpanasz érkezett az első nap, illetve folyamatos visszaélés figyelő funkció van a rendszerben, ami kiszűri és azonnali intézkedésre ad lehetőséget, ha visszaélést tapasztal. A nem rendeltetésszerű használathoz kapcsolódóan pedig vizsgálják, hogy felveti-e bűncselekmény gyanúját - írja a lap.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek