1-es villamoson megtámadott lány: nem igaz a sztori

Desktop
A kutyás ügyben garázdaság miatt indult eljárás

A rendőrség cáfolja az 1-es villamoson megtámadott lány történetét, valamint közleményében azt írja: a villamosról lerúgott kutya esetében garázdaság miatt indítottak eljárást.

"Egy közösségi portálon megjelent két bejegyzés is beszámol arról, hogy az 1-es villamos útvonalán atrocitás ért egy fiatal lányt, illetve pár nappal később szintén a villamoson utazó fiatal nőt és a vele együtt utazó kutyáját. Számos médiatartalom szolgáltató megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot azzal a kérdéssel, hogy milyen nyomozásokat folytat az ügyben.  A BRFK egyetlen választ tudott adni a kérdésekre: nem érkeztek feljelentések az ügyekben. Egyetlen sértett sem tett, sem személyesen sem írásban feljelentést, illetve bejelentést.

Ennek ellenére a Budapesti Rendőr-főkapitányság fontosnak tartotta, hogy tisztázza a közösségi portálon írt bejegyzés alapját. A BRFK kollégái megkeresték azt a fiatal lányt, aki nevében a közösségi portál egy csoportjában először megosztásra került a történet. Ő egyértelműen kijelentette, hogy a bejegyzés valótlan.

A közösségi portálon a kutyával utazó nővel kapcsolatban megjelent bejegyzésre hivatkozva, 2017. augusztus 14-én állampolgári bejelenés érkezett, melyre reagálva a BRFK X. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Hangsúlyozni kívánjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság minden bejelentésre kiemelt figyelmet fordít, mint ahogyan tette azt az említett villamosvonalon 2017. augusztus 9 - én a délutáni órákban történt szóváltásból eredő garázdaság miatt is.  A 17 óra 15 perckor érkezett bejelentésre azonnal reagált.  A bejelentést követő 20 perc múlva a Városligetben elfogták és őrizetbe vették a zuglói rendőrök T. Zsolt 21 éves budapesti lakost, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megtámadott egy utast a villamoson" - írja a police.hu-n a rendőrség közleményében.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?