Ezt teheted a Telekom nevében próbálkozó csalók ellen

Desktop

Ismét hamis számlaértesítőket küldenek e-mailben csalók a Telekom nevében - hívja fel a figyelmet a 24.hu

Az eredetire a megtévesztésig hasonlító számlaértesítőben arra szólítják fel az ügyfelet, hogy fizesse ki a be nem fizetett számláját, majd a „befizetem” linkre kellene kattintani. Ez a link ugyanakkor nem a Telekom befizetési oldalára vezet, hanem egy külföldi weboldalra.

Ezek a számlaértesítők sokszor – de nem minden esetben – helyesírási hibákat tartalmaznak, magyartalanok. Ez mindenképpen gyanúra ad okot.

A Telekom felhívja a figyelmeteket, hogy soha nem kér felhasználónevet, jelszót, előfizetői adatokat e-mailben.

Ha ehhez hasonló e-mailt kaptok, minden esetben ellenőrizzétek a belépési oldal címét (URL), ha nem tartalmazza a telekom.hu-t , vagy ha nem .hu-ra végződik, akkor ne lépjetek be oda. Már a link fölé húzva az egeret is meg tudjátok nézni a link címét, ha ez egy külföldi oldalra mutat, akkor semmiképp ne kattintsatok.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek