Adathalász támadásra figyelmeztetnek: most az MKB ügyfelei vannak veszélyben!

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép illusztráció

Újra támadnak az adathalász csalók: most az MKB Bank ügyfeleinek adatai vannak veszélyben. A csalók látszólag a bank nevében küldenek e-maileket, és próbálják meg rávenni a bank ügyfeleit, hogy lépjenek be a netbankjukba.

Az üzenetekben található leírás szerint új értesítést kaptunk a banktól, amelynek elolvasásához be kell jelentkeznünk a netbankunkba. 

A módszer nem új, a korábban már az OTP és a CIB nevében is küldtek ki a csalók hasonló üzeneteket. A csalás lényege az, hogy a megtévesztett ügyfél - aki azt hiszi, hogy valóban a bankjától kapott üzenetet - rákattint az üzenetben megadott linkre, amely egy, az adott bank honlapjára emlékeztető oldalra viszi őt. A csalók célja, hogy a megtévesztett személy itt próbáljon meg bejelentkezni a netbankjába, tehát adja meg az ehhez szükséges adatait, jelszavait, hogy ezáltal ellophassák ezeket az értékes információkat - írja a Pénzcentrum.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek