Ügyészségi kihallgatásán elismerte az ittas vezetést Burány Sándor

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció
Illusztráció
Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Burány Sándor országgyűlési képviselőt, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Burány Sándor augusztus 8-án, gyanúsítotti kihallgatása során tényfeltáró, bűnösségre kiterjedő beismerő vallomást tett, nem élt panasszal a gyanúsítás ellen – áll az ügyészségi közleményben.

Mint korábban megírtuk, a rendőrség fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzése során január 19-én este, nem sokkal tíz óra után a Határ úton állították meg a Nagykőrösi út felé haladó, Burány Sándor által vezetett autót.

Az ellenőrzéskor Kőbánya és Kispest képviselője elismerte, hogy a vezetés előtt alkoholt fogyasztott. A szonda kimutatta, hogy enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

Burány Sándor vezetési jogosultságának szünetelését február 15-én rendelték el a büntetőeljárás jogerős befejezéséig, egyúttal a helyszínen elvett jogosítványát visszavonták - írja az ügyészség.

Az országgyűlési képviselő mentelmi jogát – Polt Péter legfőbb ügyész indítványára – az Országgyűlés július 3-án felfüggesztette.

Burány Sándor elismerte az ittas vezetést és közösségi oldalán kért elnézést tettéért.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek