Hidegvérrel ütötte a futónő fejét a Jászberényi úti szexuális erőszakoló

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: 24.hu)

Elkezdődött annak a férfinak a pere, aki 2018 októberében edzés közben támadta meg az ultrafutó Makai Viktóriát néhány száz méterre a nő házától a Jászberényi úton. A férfi előbb súlyosan megverte, majd megpróbálta megerőszakolni a nőt.

A vádlott H. István szexuális erőszak bűntette miatt állt bíróság elé. A vádlott eismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, a bíró viszont ezt elutasította. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a vádlottra, a férfi ügyvédje pedig az előzetes letartóztatás megszüntetését kérte. A bíró elutasította az ügyvéd kérelmét, a férfi marad előzetesben.

A 37 éves H. István aznap egy munkahelyi buliban volt, ahol ivott is. A bulit otthagyva a Jászberényi úton szegődött a futónő nyomába. Makai szerint futás közben hirtelen megfogta a karját, lerántotta a földre, és azonnal erővel és hidegvérrel elkezdte ütni a fejét.

A férfi őt is és magát is lemeztelenítette alul, kétszer is megpróbálkozott azzal, hogy megerőszakolja a nőt, de nem volt merevedése, ezért orális szexre kényszerítette.

Makai férje időközben odaért biciklivel, a futónő ekkor segítségért kiáltott férjének, aki odarohant, elrángatta a támadót, megütötte, mire a férfi ruháit hátrahagyva elmenekült.

A rendőrök H. Istvánt kőbányai lakásában, a kamrában, a hűtő mögé bújva találták meg meztelenül.

H. István ügyvédje azt mondta: a szakértői vélemény szerint a férfi csak korlátozottan volt beszámítható, mert a bűncselekmény időpontjában "abortív kóros ittasság" állapotában szenvedett. Ez a tudatzavari állapot korlátozta abban, hogy megítélje, mit tett.

Makai a támadásban nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett - írja a lap. A tárgyalás júniusban folytatódik.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek