Bíróság: nem keríthetik körbe a Hős utcai telepet

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: police.hu)

Az önkormányzat hiába fogadta el tavaly a Hős utcai nyomortelep körbekerítésének tervét, a bíróság döntése szerint nem építhetnek kerítést a házak köré - tudta meg a Népszava.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdai döntésében hatályon kívül helyezte azt az önkormányzati határozatot, melyben a kerítés megépítéséről döntöttek. A bíróság szerint az októberi közgyűlésen olyan határozatot fogadtak el, amelynek főbb pontjairól az önkormányzat korábban nem tájékoztatta megfelelően a lakókat és a közgyűlési meghívóban sem szerepelt elég információ.

A bíróság azt is nehezményezte, hogy a társasház közös képviselője egyben az önkormányzat vagyonkezelője is.

A Hős utcai két lakótömbből álló telepen többségében önkormányzati, kisebb részben magántulajdonú lakások vannak. A telepet az önkormányzat év végéig le akarja bontani, helyére pedig sportközpontot építenének.

Mivel a 317 lakásból közel 120 magánkézben van, az önkormányzatnak a tulajdonosokkal is meg kell egyeznie. A lakásokért azonban alacsony, 4,9-5,5 millió forint közötti összegeket ajánlottak, amit az érintettek többsége nem fogadott el. Négy lakás esetében kisajátítási eljárás is indult - írja a lap.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek