Élete végéig börtönben maradhat a népligeti gyilkos

Desktop
A gyilkosság helyszíne (forrás: Mihádák Zoltán - MTI)

Vádat emeltek a férfi ellen, aki még 2016 októberében szexuálisan bántalmazott és megvert egy nőt a Népligetben úgy, hogy a nő belehalt sérüléseibe. A Fővárosi Főügyészség életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádlott ellen, aki a gyilkosság mellett több másik nőre is rátámadt. 

A 31 éves férfi a Boráros téren ismerkedett meg a hajléktalan nővel, akit közös italozásra hívott, majd a Népliget egy sötét, bokros területén szexuálisan bántalmazta a sértettet és különösen kegyetlen módon megverte. A magatehetetlen nőt egy bokorba vonszolta és a parkban hagyta. A nő a bántalmazást követően a helyszínen meghalt. 

A férfi 2017 decemberében a X. és XIV. kerületben egyedül közlekedő nőkre is rátámadt, akiket szexuálisan bántalmazni akart. A sértettek hangosan segítséget kértek, így a vádlott elmenekült, azonban ezt megelőzően mindegyik nőt megütötte vagy megrúgta, egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A rendőrök 2017 decemberében elfogták a férfit, aki ellen most emeltek vádat. A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, és életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?