Hazahozták a kőbányai gyilkost

Desktop
(forrás: Mihádák Zoltán - MTI)

A kőbányai, Kolozsvári utcában július 30-án történt emberölés gyanúsítottját hazahozták Németországból. A 23 éves férfit Frankfurtban fogták el, majd augusztus 29-én átadták a magyar hatóságoknak. 

A rendőrség ügyeletére július 30-án 14 óra 11 perckor érkezett bejelentés, hogy egy kőbányai lakásban egy női holttestet találtak. A szemle során megállapítást nyert, hogy a nő halálát idegenkezűség okozta, ezért a BRFK emberölés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A rendőrök rövid időn belül azonosították a bűncselekménnyel gyanúsítható 23 éves Cs. Dánielt, aki ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság nemzeti elfogatóparancsot, továbbá a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója soron kívül európai elfogatóparancsot bocsátott ki.

A nyomozás során a magyar rendőrök a férfi németországi tartózkodási címének megállapítását követően felvették a kapcsolatot a német társszervekkel, akik a férfit két órával később, július 31-én 18 óra 30 perckor Frankfurtban elfogták és őrizetbe vették. Ezzel egyidőben a magyar hatóságok megtették a szükséges intézkedéseket a férfi átadása érdekében.

A férfit a BRFK életvédelmi nyomozói a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren augusztus 29-én 18 órakor a német kollégáktól átvették, és még aznap este emberölés miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Kihallgatását követően őrizetbe vették - írja a police.hu.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?