További önkénteseket várnak a Margitszigetre!

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

Továbbra is számítanak az önkéntesek segítségére a Margitszigeten, ahol a Hajós-Széchy Sportuszodát veszélyezteti a rekordárvíz. (Csütörtök délelőtt mi is itt töltöttük a zsákokat, élménybeszámolónkat a későbbiekben olvashatjátok majd.)

Az ideiglenes gát már háromzsáknyi szélességben és ötzsáknyi magasságban áll a Hajós-Széchy Sportuszoda mellett, de a friss előrejelzések szerint további magasításra van szükség. Az uszodát üzemeltető Nemzeti Sportközpontok (NSK) az önkéntesek segítségére is számít. A területet a Margit-híd irányából lehet megközelíteni, regisztrálni a sziget déli csúcsánál, az atlétikai centrumban kell.

"Jól haladunk a munkákkal, és nagyon köszönjük az önkénteseknek már az eddigi segítséget is, reméljük, hogy ma is sokan jönnek" - mondta Dala Tamás, a Nemzeti Úszó és Vízilabda Központ vezetőjét. Hozzáfűzte, hogy az uszodán belül már elvégezték a szükséges óvintézkedéseket: a kazánokat, szivattyúkat, elektromos berendezéseket feljebb vitték az alsó szintekről, a csatornákat pedig lezárták és homokzsákokkal is védik. "Természetesen folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel. A friss hírek szerint akár a kilenc métert is megközelítheti a vízszint, de én bizakodó vagyok!" - jelentette ki, megemlítve, hogy az egyik gépházban már megjelent a víz, de ez egyelőre nem okoz komolyabb problémát.

FONTOS: A védekezési terület zárt területnek minősül, ezért oda csakis engedéllyel vagy előzetes regisztrációval lehet belépni.

Ingyenesen hívható zöldszám: 06-80-200-067

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?