Postás gondok Kőbányán-talán mégsem működik minden olyan jól....

Oszd meg másokkal!

Desktop

Tisztelt Olvasók! Alábbi írásom a Bp. 10. kerületi Posta egy hibáját részletezi, vagyis a szolgáltatás nem létét. A továbbiakban egy levelet osztanék meg Önökkel, kedves Olvasók, amit én írtam a társasházunk nevében a Posta központi e-mail címére, illetve a kőbányai 10-es Posta vezetőségének is eljuttatva. Nevemet vállalom, ezt a levelet elküldtem több médiához, politikai tömörüléshez, ez idáig (talán az év vége miatt) nem történt semmi! :-( Íme a levél:

"Tisztelt Vezetőség!

     A Bp. 10. ker. Kozma utca 15. alatti társasház nevében írom ezt a levelet. Szeretnénk segítséget kérni, hogy máshol ne alakuljon ki ilyen tarthatatlan helyzet!

      A problémát a postai szolgáltatás siralmas helyzete jelenti, vagyis a szolgáltatás (lassan) nem-léte. Azt tudni kell, hogy itt, a mi társasházunknál a telken belül 6 épülert van, mindegyik a Kozma utca 15-re számozva, egymástól római számokkal megkülönböztetve. (I-VI. ép.) A hatból öt két-két lépcsőházra tagolódik, a hatos épület egy lépcsőházas. Az egyes lépcsőházakban 12-12 lakás van ( a hatosban 12). Az épületeket kb. 5 éve tatarozták, a házak színei különbözőek, ez is segíti az eligazodást, illetve a lépcsőházak kapujaira is ki vannak írva, hogy pl. III ép. 2. lh. Ez a postásoknak is segítség, persze idő kell, amíg megszokják itt a járást.

     Én 11 éve lakom itt, ez idő alatt már számtalan postás dolgozott itt hosszabb-rövidebb ideig. Volt olyan, aki mire megszokta volna itt a körzetet, addigra kilépett, vagy leadta ezt a részt, nehéz volt neki eligazodni. Amikor éppen nincs állandó postásunk, (mint pl. mostanság, mert beteg), akkor vagy egyáltalán nincs kézbesítés -mint mostanság már kb 3-4 hete-, vagy pontatlan, akadozó, a leveleket, s egyéb küldeményeket össze-vissza dobálják.

    Most ugyan van hivatalosan postásunk, aki beteg, ki tudja meddig lesz még.... Vagy mi lesz velünk ezután...

     Történt ugyanis november végén, a nyugdíj-kifizetés napján, hogy NEM HOZTÁK KI A NYUGDÍJAKAT az időseknek! A megszokott postásunk táppénzen volt. Egész nap várták a postást, volt aki a testvérétől jött haza erre a napra, de nem jött a pénz.

      Szomszédasszonyom este bement az édesanyjával a kerületi kozponti postára, a Liget téri kőrösi stny-on található kirendeltségre, ott egy felettébb bunkó, udvariatlan nő úgy bánt velük, mintha ő lenne az Isten! Éreztette velük, "Hogy merészelnek zavarni maguk itt engem, nekem itt fontos dolgom van..."  s egy szeretncsétlen beosztottját ugráltatta, aki nagyon félt tőle! Csak dirigált, felrótta a fekete hajú hölgy a két idős nőnek, hogy miért kérik ki jogos pénzüket, majd megkapják... egyszer!

     A szó elfajult, veszekedés lett, de a néni nyugdíját felvehették. Más aznap nem kapott itt járandóságot! a Kozma u. 15-ön belül

     Másnap reggel egy másik idős néni is betelefonált, reklamálta a nyugdíjak kifizetetlenségét, ERRE AZNAP DÉLELŐTT EGY - ÁLLÍTÓLAG- VEZETŐ BEOSZTÁSÚ FÉRFI JÖTT KI, OSZTOTTA SZÉT az idősek járandóságát, és az azon a héten felhalmozódott leveleket.

      Utána pár napig volt postásunk, aki szokott lenni. Aztán megint idegen osztotta a leveleket.

      A postásunkat én privátilag ismerem, ő megosztotta velem a belső gondokat, panaszkodott sokat. Dióhélyban a felmerült emberhiány okai a postán, melyeket próbált nekem ecsetelni:

-Túl nagy a terület egy postásnak, ezért aránytalanul kevés a fizetés

-Ha valaki hiányzik, a helyettesítést pluszban végzik mások, erre plusz pénz nincs!

-Túl sok a felesleges és bonyorult adminisztrációs feladat.

       Most jó pár hete megint nincs a megszokott postásunk, eleinte össze-vissza jöttek még a levelek, kb 3 hete viszont semmi, s a személy szerint nekem küldött, rózsaszín utalványok (T-2-es) feladott pénz sem érkezett meg, kb 4 napja!

       Nemcsak itt, a mi környékünkön (Kozma utca - Újköz Temető - Újhegyi út - Maglódi út környéke) van gond a posztai kézbesítéssel itt a kerületben,, hanem már helyi médiáűban, interneten is jelent meg cikk a lokális gondokról, ahol kiemelik, hogy a Posta nem-szolgáltatása miatt egy lakónak már büntetést is kellett fizetnie. Ez a cikk egy internetes honlapon jelent meg (s itt beszúrtam nekik a linket, ami erre az oldalra mutat, egy korábbi cikkre).

      Szeretnénk, ha ez itt nem így folytatódna, végre megoldódjon a postás-kérdés!

       Tudjuk persze, hogy ehez a posta belső gondjainak, bérproblémáknak, az emberekkel való bánásmódnak kellene változnia, de ezt a mi panaszainkkal nem tudjuk elérni, lesöprik! Azt nem mondjuk, hogy botrányt szeretnénk, de megoldást akarunk!!

      A 10. kerület Liget téren található 10-es Posta (1102 Bp. Kőrösi stny. 5) kerületi központi postahivatalba szerettem volna panaszt tenni, s az ottani, egyébként nagyon kedves Hölgy is ezt mondta: ne ott tegyek nála bejelentést, mert azt csak az ottani vezetésnek tudja továbbítani, hanerm írjak Önökhöz a KÖZPONTBA, mert ezt nem tudják eltusolni!

      Nevetséges, hogy egy olyan kerületi vezetés dolgozhat itt, akik csak az önös érdekeiket, a saját kényelmüket nézik!

       Kérjük Önöket, ezen az áldatlan állapoton segítsenek változtatni, akár úgy is, hogy a kerületi vezetésben történjen változás, a dolgozóktól (a "mezei" postásoktól is) tudjuk, hogy már ők is ezt akarják, a lakosság pártján állnak! De ők nem tehetnek semmit!"

      POSTAI KÉZBESÍTÉS NINCS, A HIVATALOS ÍRATOKAT"KAMU LETÉTBE" HELYEZIK, VAGYIS ÚGY VANNAK REGISTRÁLVA, MINTHA MEGKÍSÉRELTÉK VOLNA A KÉZBESÍTÉST, PEDIG KI SE HOZTÁK A LEVELET A POSTÁRÓL!

AZ MEG VISSZAKERÜL A FELADÓHOZ, AZ ÜGYFÉL MEG JÁRJON UTÁNA MAGA:

       Konkrétan: gyermeim apja várt egy tértivevényes levelet a rendőrségtről, ami nem jött. Mint kiderült a héten, dec 7-én és 14-én is történt ÁLLÍTÓLAG kézbesítési kísérlet, (de ilyen nem volt, érttesítőt nem dobtak be, nem is járt itt postás már rég, de a belső rendszerükre így lett regisztrálva). Be kellett mennni a kerületi rendőrségre, ott tudta átvenni a levelet, amit a posta már visszaküldött (mivel "sikertelen volt a két kézbesítési kísérlet").

Szerintem ennek még folytatása lesz....

Üdvözlettel: Andorkó Éva

 

 

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek