Ebből a felmérésből kiderül, hogy melyik élhetőbb: Buda, vagy Pest

Desktop
Fotó: cnn.com
Fotó: cnn.com

A budapestieket már régóta megosztja a téma, hogy a főváros melyik részén jobb élni. Vannak, akik inkább a fiatalos, pörgős, de zsúfoltabb Pestet szeretik jobban, míg mások a valamivel tisztább, nyugodalmasabb, de emiatt kissé öreges Budát kedvelik jobban.

Az Indexen közzétett felmérés arra mutatott rá, hogy a főváros a budapestiek szerint élhető, de Buda valamivel jobban, mint Pest.

A felmérés résztvevőinek egy 10-es skálán kellett osztályozniuk az élhetőséget, 500 véleményből a következő átlageredmények jöttek ki élhetőség szempontjából:

  • Budapest: 7,1
  • Buda: 7,3
  • Pest: 7

Az is kiderült, hogy az emberek véleménye függ attól, hogy hol (Budán vagy Pesten) laknak, és az is, hogy milyen párt mellett tették le a voksukat. A budaiak valamivel élhetőbbnek tartják Budapestet, mint a pestiek, a fideszesek pedig sokkal jobban érzik magukat Pesten, ők 7.7-re értékelték Pest élhetőségét, a DK-sok pedig 6.3-ra.

Összességében elmondható, hogy minden párt szavazója inkább élhetőnek tartja a városát, mint sem.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek