Kezdődik az aláírásgyűjtés az új munkaszüneti napról

Desktop
A kép illusztráció

Korábbi cikkek a témában:

Jövő évtől munkaszüneti nap lehet december 24-e, szenteste. Ha november 28-ig összegyűlik a szükséges aláírás, népszavazást írnak ki - írja a Pénzcentrum.

Egy magánszemély, Bíró Zoltán adott be népszavazási kezdeményezést a Nemzeti Választási Bizottsághoz ezzel a kérdéssel: "Egyetért-e Ön azzal, hogy december huszonnegyedike munkaszüneti nap legyen?

A kezdeményezéssel kapcsolatban sem a Kúriának, sem az Alkotmánybíróságnak nem volt ellenvetése, így november 28-ig kell 200 ezer aláírást összegyűjteni. Amennyiben ez megvan és az NVB hitelesíti az íveket, akkor ki kell írni a népszavazást.

A szakszervezetek támogatják az újabb munkaszüneti nap bevezetését, aktivistáik gyűjtik majd az aláírásokat - írja a lap.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek