Várják a jelentkezőket a TeSzedd! akcióra

Desktop
(forrás: szelektalok.hu)
(forrás: szelektalok.hu)

Még ezen a héten – vasárnap éjfélig – lehet regisztrálni a nyolcadik, egyben az eddigi leghosszabb TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióra.

Az egyhetes, március 18-tól 24-ig tartó rendezvény célja, hogy csökkenjen az illegális hulladéklerakók száma. Az önkéntesek a kampány oldalán, a teszedd.hu honlapon jelentkezhetnek vasárnap éjfélig. Az önkéntes akcióra a legalább 10 fős csoportok helyi koordinátorai jelentkezhetnek, illetve egyénileg az egyes találkozási pontokhoz is csatlakozhatnak az érdeklődők.

A 2011 óta hagyományosan megszervezett TeSzedd! akció mára Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmává vált. A kampány évről évre növekvő számú résztvevőt ér el, mozgósító ereje Európában is a legsikeresebb környezetvédelmi akcióvá vált. A kezdeményezéshez eddig összesen közel 1 millió ember csatlakozott, a rendezvénysorozat ideje alatt a korábbi években 11,1 ezer tonna szemetet gyűjtöttek össze országosan 1500-2000 helyszínen. A begyűjtött szemetet a minisztérium szállíttatja el a közszolgáltatókkal – írta közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A tárca fontos feladata az illegális lerakók felszámolása, amely az év elején kiírt pályázat útján mintegy 240 millió forint forrást biztosított az önkormányzatok számára, ezzel segítve az elhagyott hulladékhalmok felszámolását – olvasható a tájékoztatóban.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?