Veszélyes Budapest levegője a szmog miatt

Desktop

Budapest összes mérőpontján magas a szálló por koncentrációja, 11 állomáson annyira, hogy az már veszélyezteti az egészséget, ezért a szabályok szerint azonnali intézkedésekre van szükség.

A Főpolgármesteri Hivatal adatai szerint a XIII. kerületben, a Honvéd-telepnél lévő állomásnál volt a legrosszabb a levegő, de Káposztásmegyeren és a XVIII. kerületben is különösen magas volt a szálló por koncentrációja.

A rossz levegő miatt Tarlós István polgármester arra kéri a fővárosiakat, hogy aki teheti, korlátozza az autóhasználatát, és menjen BKV-val, aki autóba ül, az pedig figyeljen arra, hogy álló helyzetben ne járassa a motort. Azokban a háztartásokban, ahol lehetőség van rá, a szilárd- és olajtüzelésű kandallók, kályhák helyett fűtsenek gázzal, és lehetőség szerint a gyárak is csökkentsék kibocsátásukat - kérte a főpolgármester.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek