Karácsonykor csak az ügyeletes patika lesz nyitva Kőbányán is

Desktop
A kép illusztráció!
Senki ne maradjon gyógyszer nélkül az ünnepekre! – figyelmeztet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Aki rendszeres gyógyszerszedő, figyeljen arra, hogy az ünnepek alatt is megfelelő mennyiségű patikaszer álljon rendelkezésére. 
 
A karácsonyi ünnepek alatt és az azt követő munkaszüneti napokon ügyeleti rend szerint dolgoznak az egészségügyi szolgáltatók és a gyógyszertárak. A háziorvosi és fogorvosi, valamint a fekvőbeteg-ellátásban az ügyeletek fogadják a sürgősségi ellátásra szoruló betegeket. 
 
A gyógyszertárak december 24-én a szombati nyitvatartás szerint dolgoznak, de többnyire rövidített munkarendben. December 25-én és 26-án munkaszüneti nap szerint látnak el ügyeleti, készenléti szolgálatot. 
 
December 27-én, szombaton, valamint 28-án, vasárnap a szokásos rend szerint működnek azok a gyógyszertárak, amelyek hétvégi napokon egyébként is nyitva tartanak.
 
Kőbányán az ügyeletes gyógyszertár az Elefánt Patika.
 
A gyógyszertárak bejáratánál jól látható helyen és jól olvashatóan jelezni kell a nyitva tartási rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó, vagy ügyeletet ellátó gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyelet, illetve a készenlét kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is.
 
Az ügyeletes gyógyszertárak listája megtalálható az ÁNTSZ internetes oldalán, az "Ügyeletek" menüpont alatt.
 
Ha mérgezés gyanúja merül fel, az év minden napján, 24 órában működő toxikológiai szolgálatot lehet hívni az ingyenes 06-80-20-11-99-es telefonszámon.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?