Karácsonykor csak az ügyeletes patika lesz nyitva Kőbányán

Desktop
A kép illusztráció!
Mindenki időben gondoskodjon az ünnepek alatt szükséges gyógyszerek beszerzéséről!
 
A karácsonyi ünnepek idején négy munkaszüneti nap követi egymást. Ebben az időszakban az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rend szerint működnek. December 24-én, csütörtökön a patikák rövidített szombati munkarend szerint tartanak nyitva. December 25-én és 26-án az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el. December 27-én pedig a vasárnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti rend lép érvénybe.
 
A gyógyszertárak bejáratánál jól látható helyen és jól olvashatóan jelezni kell a nyitvatartási rendet, az elérhetőséget, valamint a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot adó patika nevét, címét, telefonszámát, továbbá az ügyelet, illetve a készenlét kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.
 
Kőbányán az ügyeletes gyógyszertár az Elefánt Patika.
 
Az ügyeletes gyógyszertárak listája megtalálható az Országos Gyógyszerészeti Intézet oldalán.
 
Ha mérgezés gyanúja merül fel, az év minden napján, 24 órában működő toxikológiai szolgálatot lehet hívni az ingyenes 06-80-20-11-99-es telefonszámon.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?