Zárva lesznek a rendelők, patikák pénteken

Desktop
Zárva lesz a gyógyszertárak többsége, valamint zárva tartanak a háziorvosi rendelők és szakrendelők is július 1-jén, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon. A kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál munkaszüneti napnak megfelelően dolgoznak.
 
Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011. óta július 1. - Semmelweis Ignác születésének napja - munkaszüneti nap az egészségügyben dolgozók számára, így ezen a napon a munkaszüneti napoknak megfelelően működik a betegellátás. A 24 órás folyamatos ellátást nem biztosító, egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók - háziorvosi rendelők, szakrendelők, gyógyszertárak – ezért zárva lesznek.
 
Július 1-jén csak az ügyeletes gyógyszertárakban lehet hozzájutni gyógyszerekhez, ezen kívül csak néhány patika lehet nyitva, melyek vállalják a rendkívüli munkavégzést. Ilyenek például a bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak.
 
A kerületben ügyeletet ellátó gyógyszertár az Elefánt Patika a Pongrác úton, de az Árkádban található gyógyszertár is valószínűleg nyitva lesz.
 
A gyermekügyelet a Heim Pálban lesz, a felnőtt orvosi ügyelet pedig a Pongrácz úton.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?