Szakértő: így tárold az ételt a melegben, ha nem akarsz megbetegedni

Desktop
a kép illusztráció

A magas fehérjetartalmú ételek különösen romlékonyak a melegben, de a tésztákat sem szabad újramelegíteni és a hűtőszekrényben tárolásuk sem javasolt ilyenkor - mondta Hídvégi Edit ételallergia-szakértő főorvos.

Az ételekben elszaporodó baktériumok súlyos hasmenést okozhatnak, ez kiszáradással jár és a hőségben fokozottan veszélyes lehet. Különösen az idős embereknél és a gyerekeknél kell figyelni a megfelelő folyadékbevitelre.

Nyáron érdemes minél több élelmiszert betenni a hűtőbe. Előtte a tojást ajánlott megmosni, de arra ügyelni kell, hogy ezután gyorsabban romlik meg. A zöldségeket külön polcon kell tárolni.

Többszöri hasmenésnél a felnőtteknek érdemes gyógyszert bevenniük, a gyerekeket viszont ilyen esetben minél hamarabb orvoshoz kell vinni. A hányás fokozottan veszélyes, ilyenkor a felnőtteknél is előfordulhat, hogy kórházi kezelésre szorulnak, mert kiszáradáshoz is vezethet, ha nem tudják pótolni a folyadékot.

A hőségben ajánlott könnyen emészthető ételeket és gyümölcsöket fogyasztani, és oda kell figyelni a só pótlására is - mondta Hídvégi Edit.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?