Közel egy hónapja nem mérik Budapest levegőjének minőségét

Desktop
Nem működnek a budapesti mérőállomások - fotó: kormany.hu

Nem működnek a Budapest légszennyezettségét mérő állomások augusztus 18-a óta – tájékoztat a Levegő Munkacsoport.

Budapesten 12 automata mérőállomás van, melyek egyikéből sem tudnak adatokat nyerni, így lassan egy hónapja egyáltalán nincs pontos és hivatalos információja sem a hivatalos szerveknek, sem a civil szervezeteknek a főváros levegőjének minőségéről. A legnagyobb probléma azonban, hogy - egy esetleges erős légszennyezettség esetén – az önkormányzat nem tud beavatkozni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arról tájékoztatta a környezetvédő szervezetet, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi Mérőközpontjánál történt meghibásodás.

Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke elmondta, „Magyarországon évente több mint 14 000 ember veszti idő előtt életét a légszennyezettség miatt. A megbízható mérőhálózat alapvető fontosságú a lakosság tájékoztatása, a szmogriadó különböző fokozatainak elrendelése és egyes forgalomvonzó beruházások engedélyezése szempontjából.”

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek