Iskolabüfé fesztivál az egészségesebb gyerekekért

Desktop

Dietetikusok is segítenek az egészséges reggeli, tízórai összeállításában a szülőknek, gyerekeknek azon a fesztiválon, amit az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) rendez az iskolabüféket üzemeltető cégek, pedagógusok és családok számára november 25-én a Kongresszusi Központban.

A rendezvény célja, hogy az iskolabüféket üzemeltető cégek képviselői olyan előadásokat hallgathassanak, melyek vállalkozásuk szabályszerű működtetéséhez fontos, naprakész információt nyújtanak, illetve a szakmai programon keresztül segítenek a korszerű táplálkozás-egészségügyi ismeretek elsajátításában és ezen keresztül az általuk nyújtott kínálat újragondolásában – írja közleményében az OGYEI.

A szervezők számítanak az egészséges életmód iránt elkötelezett szülőkre és gyerekekre is, akik számára a játékos programokkal segítik helyes táplálkozási ismeretek elsajátítását. A rendezvényen az OGYÉI és a Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusai is jelen lesznek, hogy segítsenek a megfelelő étrend összeállításában.

A fesztivál kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekkori elhízás megelőzésére és az egészség megőrzésére. Az elhízás, már gyermekkorban is számos krónikus megbetegedés kockázatát növeli. Mára már ismert, kutatási eredményekkel alátámasztott tény, hogy az elhízott gyerekek körében sokkal gyakoribb a cukorbetegség, az asztma, a magas vérnyomás és a depresszió. A gyermekkori túlsúly és elhízás pedig nagy valószínűséggel felnőtt korban is súlyproblémákat eredményez: a túlsúlyos serdülők 80 százaléka túlsúlyos felnőtt lesz.

A 10 órától délután fél 2-ig tartó program részleteit ide kattintva tudjátok megnézni.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?