Szalmonellával fertőzött fehércsoki kerülhetett a boltokba

Oszd meg másokkal!

Desktop
Lengyelországban gyártott, szalmonella baktériummal szennyezett áfonyás fehércsokoládé kerülhetett kereskedelmi forgalomba Magyarországon – figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A termék azonosító adatai:

  • A termék neve: „Das Exquisite Heidelbeere Weisse Schokolade”
  • Kiszerelés: 100 gr
  • A termék tételszáma: GTIN 4305615367347
  • Minőség megőrzési ideje: 24.03.2019.
  • RASFF referenciaszám: 2017.2155

 

A Nébih információi szerint a magyarországi Rossmann üzletekbe is kerülhetett a szennyezett termékekből. A Nébih felvette a kapcsolatot a magyar forgalmazóval, a tételek nyomon követése folyamatban van.

A szalmonellózis, a szalmonella baktériumok által okozott fertőző megbetegedés. Jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható vagy a fertőzés tünetmentes is lehet. A tünetek általában a szennyezett étel elfogyasztását követően 1-2 napon belül (6-48 óra) jelentkeznek, de akár ennél hosszabb lappangási idő is lehetséges.

Amennyiben valaki fogyasztott a visszahívásban szereplő csokoládéból, illetve néhány napon belül észleli a fent szereplő tünetek valamelyikét, feltétlenül forduljon orvoshoz! Aki vásárolt a csokiból, egészsége megóvása érdekében ne fogyassza azt el - figyelmezett a Nébih.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek