Így lesznek nyitva a kőbányai gyógyszertárak karácsonykor

Desktop
A kép illusztráció!
Mindenki időben gondoskodjon az ünnepek alatt szükséges gyógyszerek beszerzéséről!

A karácsonyi ünnepek alatt az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rend szerint működnek. December 24-én a gyógyszertárak rövidített munkarend szerint, általában 14 óráig tartanak nyitva. December 25-én és 26-án az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el.

December 31-én, vasárnap a szokásos vasárnapi nyitva tartás szerint lesznek nyitva a gyógyszertárak, míg január 1-jén kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a nyitva tartási rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó, ügyeleti szolgálatot teljesítő gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyelet, illetve a készenlét kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is.

Kőbányán az ügyeletes gyógyszertár az Elefánt Patika.
 
A szomszédos kerületek ügyeletes gyógyszertárainak listája megtalálható az ittlakunk.hu oldalán is.
 
Ha mérgezés gyanúja merül fel, az év minden napján, 24 órában működő toxikológiai szolgálatot lehet hívni az ingyenes 06-80-20-11-99-es telefonszámon.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?