Ezt töltsd le, hogy ne égj le!

Desktop
A Meteora-alkalmazás mobilon
A Meteora-alkalmazás mobilon
A tavaszi és a nyári hónapokban visszatérő gond az erős napsugárzásból adódó leégés megnövekedett kockázata. Újra és újra felmerül a kérés, hogy ezeket a kockázatokat miként lehet csökkenteni. Az Országos Meteorológiai Szolgálatának (OMSZ) UV-sugárzás előrejelzése segítségével előre megtervezhetjük a szabadidős programjainkhoz kapcsolódó öltözködésünket, a védekezés módját és erősségét. Tájékozódhatunk, hány percet tölthetünk a tűző napon, anélkül hogy fájdalmas bőrleégéssel, illetve egyéb egészségkárosodással kellene számolni.

Az OMSZ folyamatosan méri az UV-sugárzás erősségét, illetve előrejelzést is készít Magyarország területére. Amennyiben az UV-sugárzás másnapra várható maximuma eléri a 7.5 UV-index értéket legalább az ország területének 50 százalékán, ebben az esetben az OMSZ UV-figyelmeztetést ad ki.

Az UV-sugárzás mért, előrejelzett adatai, és az UV-figyelmeztetés bárki számára, ingyenesen elérhetők a met.hu honlapon, illetve annak mobil eszközökre optimalizált változatán (mobil.met.hu), valamint a szolgálat Meteora alkalmazása segítségével.

A Meteora alkalmazás egy mobileszközön futtatható óra, ami egyben időjárási információt is szolgáltat. A program használja a mobileszköz helymeghatározó és internetes adatlekérési lehetőségeit. A cellainformációk alapján meghatározza a használó helyzetét, és az adatkapcsolaton keresztül automatikusan letölti az OMSZ számítógépéről az aktuális helyi riasztásokat, figyelmeztetéseket, előrejelzéseket. Az app Android és iOS készülékekre is letölthető.

Az alkalmazás az alábbi információkat teszi közzé:

  • figyelmeztetés veszélyes UV sugárzásra;
  • előrejelzett UV-szint térképes megjelenítése;
  • leégési idő kijelzése, egyénileg beállítható bőrtípus, érzékenység alapján;
  • saját riasztás UV-szint alapján 8 és 18 óra között.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek