Videó: döbbenetes esetekről vallott a betegszállító

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Index)

A magyar egészségügyről beszélt egy betegszállító, aki négy évig dolgozott az egészségügyben. Az Index videóján elképesztő dolgokról vallott a volt kórházi dolgozó.

Elmondása szerint szemtanúja volt annak, hogy kifosztják és bántalmazzák a magatehetetlen betegeket a munkahelyén. Egy betegszállító előtte tépte ki egy demens idős asszony nyakláncát a nyakából, de azt is látta, ahogy a rendőrök az ambulancián verik az előállítottakat. 

A munkahelyén rendszeresen eltűnt a betegek pénze, telefonja, tabletje, amit a hozzátartozók rajtuk kerestek. Ő maga is vett el pénzt egy betegtől.

Bűnözők jártak be hozzájuk tippadásra ösztönözve az egészségügyis dolgozókat: kérdezzék ki a betegeket, kivel és hol laknak, érdemes-e betörni a lakásukba, "tiszta-e a terep" - mondta a betegszállító az Index videóján. 

A kórházakban nincsenek meg a szükséges felszerelések, a dolgozók sokszor maguk viszik be az eszközöket, például vattát, pelenkát.  Az orvosok sokszor ráhagyták a szegény vagy hajléktalan betegek gipszelését: megmutatták neki, hogyan kell csinálni, aztán többször a betegszállító gipszelte a törött végtagot, végzettség nélkül  - hallhatjuk a videón.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?