Kétéves gyerek szemébe fúródott egy bot a kiránduláson, két kórház sem fogadta a vérző kisfiút

Desktop
(forrás: RTL Klub)

Egymás után két budapesti kórházban sem tudtak ellátni egy kétéves kisfiút, akinek kirándulás közben belefúrodott az egyik szemébe egy bot - nyilatkozta a gyermek édesanyja az RTL Klub Híradójának.

A Hármashatár-hegyen kirándult a család, amikor a kétéves Benő elesett és a kezében levő bot a szemébe fúródott. A seb erősen vérzett. A szülők azonnal hívták a mentőket.

A mentő gyorsan meg is érkezett és a kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórházba vitte a gyereket, de ott közölték velük, hogy nem tudják ellátni a kisfiút, mert nincs elég gyermek-aneszteziológusuk.

Ezután a mentők a SOTE Szemklinika Ambulanciára indultak Benővel, de útközben már kapták az információt, hogy ott sem tudják ellátni a kisfiút. Végül a mentősök elérték, hogy mégis odavihessék a kicsit, de ott egy doktornő közölte, hogy ha nem hoztak írásos papírt (nem tudta az anyuka, milyen papírra gondolt az orvos) akkor nem fogadják a gyereket. 

Az anyuka ekkor sírni kezdett, így végül mégis felvették a kórházba a kisfiút. A műtétre végül 21 órával a baleset után került sor.

Frissítve! A Bajcsy kórház vállalta a felelősséget, közleményükben ezt írták:

"A Bajcsy- Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 2019. április 29-én lezárult vizsgálata megállapította, hogy a kórháznak, mint ügyeletesnek, az elsődleges szakorvosi ellátást el kellett volna végeznie, és amennyiben a további ellátás személyi vagy tárgyi feltételek hiánya miatt nem megoldható, telefonos értesítést követően kellett volna továbbküldeni a beteget a Semmelweis Egyetem klinikájára. A vizsgálat eredményéről a Bajcsy kórház igazgatója hivatalos levélben tájékoztatta a Semmelweis Egyetem rektorát."

A SOTE klinikája is közleményt adott ki az ügyben, szerintük ők nem hibáztak, mindenben a szakma szabályai szerint jártak el.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?