A levegő szennyezettségét vizsgálta a Greenpeace az iskoláknál: kőbányai sulinál is mértek

Desktop
(forrás: Greenpeace)

A Greenpeace Magyarország Tiszta levegőt!-kampányának részeként budapesti iskoláknál végeztek légszennyezettségi méréseket, hogy minél pontosabb képet kapjanak a levegő minőségéről az oktatási intézmények közvetlen közelében.

A légszennyezettségi méréseket az iskolák bejárata mellett elhelyezett légszennyezettség-mérő csövekkel végeztékel, melyekkel két héten át folyamatosan mérték a levegő szennyezettségét, egészen pontosan annak nitrogén-dioxid-tartalmát (a nitrogén-dioxid leginkább a régi, szennyező dízeljárművek kipufogógázából származik a városokban) - tette közzé a Greenpeace a honlapján.

Öt színnel jelölték a levegő szennyezettségének fokát: fekete, piros, narancs, sárga és zöld színekkel. A legtisztább levegőt a zöld szín jelöli, míg a legrosszabb minőségű levegőt a fekete. A feketével jelölt helyeken a Greenpeace Magyarország kéthetes mérési eredményeinek értéke meghaladta a 40 mikrogramm/köbméter értéket, mely a nitrogén-dioxidra megadott éves határérték.

A kerületben az Üllői úti Kéttannyelvűben mértek. A mérési eredmény: 63,03 µg/m³, ami a legrosszabb, fekete színű minősítést jelenti, vagyis az iskola környékén rendkívül szennyezett a levegő.

A mérési eredményekről részletesen olvashattok a Greenpeace oldalán.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?