Változhat a szmogrendelet: a budapesti autók több mint fele nem közlekedhetne szmogriadó idején

Desktop
a kép illusztráció

Az Euro 5-ös dízelüzemű autók forgalmát is korlátoznák szmogriadó esetén a fővárosban - derül ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott javaslatból.

Az előterjesztés szerint a 12-es, 13-as és 14-es környezetvédelmi osztályú - együttesen Euro 5-ös dízelüzemű - járműveket is kitiltanák a városból szmogriadó esetén.

A forgalomkorlátozás nem érintené az 5-ös környezetvédelmi osztályú (vegyes hibrid, csak gázüzemű, csak elektromos meghajtású) gépjárműveket, a 6-os (Euro 3 benzines), a 9-es (Euro 4 benzines), a 14-es benzines (Euro 5 benzines), valamint a 15-ös és 16-os osztályú járműveket, amelyek Euro 6-osok üzemanyagtól függetlenül. A módosítás október elsejével lépne érvénybe.

Az új korlátozás azt jelenti, hogy a Budapesten és az agglomerációs településeken üzemben tartott járművek 52 százaléka kerülne korlátozás alá.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek