A Szív City életmentő mobilalkalmazással mentették meg egy fiatal srác életét

Desktop
(forrás: Országos Mentőszolgálat)

Négy laikus mentette meg egy fiatalember életét a Szív City életmentő mobilalkalmazással - tette közzé az Országos Mentőszolgálat a hírt a Facebookon:

"Önkéntesek siettek azonnal segítségére annak a férfinek, akihez a múlt héten kérték a fővárosi mentők segítségét. A bejelentés szerint egy bevásárlóközpont parkolójában esett össze a 20 év körüli férfi, akihez a mentésirányító a legközelebbi eset kocsit és a Szív City mobil applikációt is riasztotta. A jelzésre négyen is a helyszínre szaladtak és a telefonos instrukciók alapján, kiváló csapatot alkotva végezték a mellkasi nyomásokat a mentők kiérkezéséig. A gyorsan kiérkező eset kocsi emelt szinten folytatta a küzdelmet a fiatalember életéért, ami végül sikerre vezetett. A férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink!" - írják a mentősök.

A Szív City elnevezésű, életmentést segítő mobilalkalmazás letölthető androidos és IOS-rendszeren egyaránt. Az alkalmazás egyedülálló Európában.

Évente több ezren lesznek rosszul az utcán hirtelen keringésleállás miatt, és a túlélés esélyét nagyban növeli, ha valaki a mentők kiérkezéséig el tudja kezdeni az újraélesztést. 

A Szív City alkalmazás lényege, hogy ha valaki rosszul lesz az utcán, a mentők riasztása után az eset ötszáz méteres körzetében tartózkodó felhasználóknak is értesítést küld. Az oda érkező laikus életmentők így elkezdhetik az újraélesztést a mentők kiérkezéséig.

Amint a regisztrált felhasználó megkapja a mentőktől a riasztást, az "indulok" gombra kattintva térképes segítséget kap a konkrét helyszín megtalálásához.
Egy hirtelen szívleállás túlélési esélye azonnali segítség nélkül tíz százalék alatti, de ha valaki megkezdi az újraélesztést a szakszerű segítség megérkezéséig, akkor a túlélés aránya négyszer-ötször magasabb.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?