Cáfol a Coca-Cola: nem igaz, hogy Ausztriában jobb minőségű a kóla, mint itthon

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: wikipedia
Fotó: wikipedia

Nemrég röppent fel a Nébih által kiadott hír, amely szerint Magyarországon gyengébb minőségűek bizonyos multinacionális vállalatok termékei, de az egyik nagyvállalat már meg is cáfolta a magyar hatóság állításait.

A Pénzcentrum kérdésére, mely szerint:

"Más Coca-Colát isznak a magyarok?"

azt válaszolták a Coca-Cola HBC Magyarország, hogy

"A kiváló minőség egyformán fontos számunkra valamennyi országban, ahol termékeinket gyártjuk és forgalmazzuk. A Coca-Colát ennek megfelelően a világ minden pontján a legjobb alapanyagokból, természetes aromákkal, valamint hozzáadott tartósítószer nélkül állítják elő a híres 130 éves receptúra alapján."

leszögezték továbbá, hogy:

"Magyarországon - egyezően a Coca-Cola őshazájában, az Egyesült Államokban használt receptúrával - kukoricából készült fruktóz-glükózszörpöt használunk termékeinkhez, amelyet hazai kukoricából itthon állítanak elő. A fogyasztók lehető legszéleskörűbb tájékoztatása érdekében termékeink összetételét palackjainkon is feltüntetjük. Ennek megfelelően termékeink címkéin a fruktóz-glükózszörp is szerepel a Coca-Cola összetevői között."

A Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) ezzel szemben azt állította, hogy a magyart az osztrák termékekkel való összehasonlító tesztjeik során kiderült, hogy a hazánkba érkező Coca-Cola, a Nesquick kakaópor, a Nutella, a Paula puding, a Landliebe tejberizs, az Actimel joghurt, valamint a Knorr portermékei gyengébb állagot, ízélményt nyújtanak, és rosszabb minőségű alapanyagokból vannak előállítva.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?