300-400 milliárdos uniós támogatást kaphat a főváros

Desktop
Tarlós a Corvinus Egyetemen beszélt a fejlesztési tervekről (forrás: Majtényi Mihály - budapest.hu)
Budapest 300-400 milliárd forint európai uniós támogatáshoz juthat a következő hét évben – mondta Tarlós István főpolgármester a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadása során.

A főpolgármester elmondta: a 2014-2020 közötti uniós pénzek felhasználásával több, hosszú évek óta húzódó beruházást is be lehet fejezni.

– Fel lehet újítani a 3-as metró infrastruktúráját, befejeződhet az 1-es villamos pályahosszabbítása, össze lehet kötni a bécsi úti villamost a Budapest-Esztergom vasútvonallal, és megvalósulhat az Újpalotát a Baross térrel összekötő villamosvonal is – hangsúlyozta Tarlós István.

Hozzátette: az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) keretében 4,5 milliárd forintból létrejöhet Kelenföldnél a szükséges közlekedési csomópont és P+R parkoló, 4-5 milliárd forint értékben érkezhet forrás a Duna-parti területek rendezésére, és 2 milliárd forint értékben további P+R parkolók épülhetnek a fővárosban.

Kiemelte: 3,7 milliárd forintból felújíthatnak több központi aluljárót, és számos közlekedési csomópont újulhat meg, például Deák Ferenc tér, az Astoria, a Blaha Lujza tér, a Népliget, a Kálvin tér, a Nagyvárad tér és az Árpád híd. A 3-as metró infrastruktúrájának felújítására 125 milliárd forintot kaphatnak.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek