Az állam a csepeli HÉV-et is átveszi majd

Desktop
Az állam fizet a Fővárosnak
Az állam fizet a Fővárosnak (fotó: Máthé Zoltán - MTI)
Jól haladnak az egyeztetések az agglomerációs közlekedés állam általi visszavételéről, bár a kormány egyelőre csak a remélt összeg felét fizeti ki Budapestnek – jelentette be Tarlós István április 1-jei sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett rá, hogy a feladatot a Főváros eddig az állam helyett látta el, most pedig visszaadja azt, mert 2014-ben csak részben, 2015-ben pedig egyáltalán nem kapott rá állami forrást.

Tarlós István közölte: azt szerette volna, ha Budapest havi 1 milliárd forintot kap, amíg a technikai átadás-átvétel megtörténik. Egyelőre azonban arról született megállapodás, hogy az állam félmilliárdot folyósít, előlegként. „A megállapodás véglegesítésekor elszámolunk, a kormány nem mondta, hogy nem fizeti ki a költségeket" – hangsúlyozta a polgármester.

Tarlós elmondta azt is, hogy a csepeli HÉV-et is átveszi állam, nem volna ugyanis logikus, hogy a négy HÉV-vonalból csak egy maradjon a Fővárosnál, és ahhoz építsen ki külön infrastruktúrát.

Hozzátette: a HÉV szerelvényei majdnem ötven évesek, a vonalak teljes felújításának a költsége 60-100 milliárd forint lehet. Elképzelhetetlennek nevezte, hogy a Főváros „a 3-as metró felújításának parancsoló kényszere" mellett ennyi pénzt előteremtsen - írta meg a budapest.hu.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?