Erdogan a kerületben akar tisztogatni?

Desktop
Az iskola (forrás: primary.ois.hu)

Az Orchidea angol-magyar kéttannyelvű,  kőbányai központú, de angyalföldi tagintézménnyel is rendelkező iskola nagy valószínűséggel része annak a nemzetközi intézményhálózatnak, amely ellen Erdogan török elnök most támadást indított.

A török elnök szerint ugyanis a július 15-ei puccskísérlet mögött Fethullah Gülen ellenzéki emigráns hitszónok mozgalma áll, amely a befolyását többek között egy nemzetközi alapítványiiskola-hálózatnak is köszönheti. Ezt a hálózatot - melynek tagja az Orchidea - akarja a puccs utáni tisztogatás részeként megroppantani Erdogan - írja az Index.

A Türkinfo szerint a törökök arra kérték a magyar kormányt, hogy tegyen lépéseket két budapesti oktatási intézmény ellen is. A törökök ugyan nem neveztek meg konkrétan iskolákat, csak a neten elérhető adatbázisokból lehet tudni, hogy melyekről lehet szó. Eszerint az Orchidea mellett az ugyanarra a címre bejegyzett Jázmin óvoda a másik.

Nem tudni egyelőre azt sem, hogy pontosan mit kértek a törökök, de vélhetően be akarják záratni az intézményeket - írja az Index.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek