Heti ittlakunk.hu-térkép: Melyik polgármester lakik a kerületében és melyik nem?

Desktop
Kíváncsiak voltunk, hogy a budapesti polgármesterek vajon abban a kerületben laknak-e, ahol megválasztották őket. Nos, kutakodásunk – és a közzétett vagyonnyilatkozataik – alapján kiderült, hogy a kerületek első emberei zömmel ott élnek, ahol dolgoznak. A 23 kerületből mindössze 5 olyan városrészt találtunk, ahol a polgármester máshol él. Hogy kik ők? Nézzétek meg összeállításunkat, kattintgassátok a térképet!

Az I. kerület első embere, Nagy Gábor Tamás a kerületében él, azon belül pedig a Várnegyedben. A polgármesternek a vagyonnyilatkozata szerint van egy 69 négyzetméteres társasházi lakása a XI. kerületben (Gellérthegy), de a hivatala tájékoztatása szerint ő egy Várban található lakást használ.

A II. kerület polgármestere, Láng Zsolt 2011-ben egy magánszemélytől vásárolta meg az Apostol utcai telkét, amelynek árát csak megbecsülni tudták a nagyobb magyar hírlapok.

Bús Balázs, III. kerületi polgármester egy 2003-ban vásárolt 114 négyzetméteres óbudai lakás tulajdonosa felerészben. Az interneten is megtalálható adatok szerint a Lángliliom utcában lakik.

Wintermantel Zsolt újpesti polgármester szintén - köztudottan - kerületi lakos, nagy UTE-szurkoló is egyben. Ő a Vadgesztenye utcában lakik, a kerület kertvárosi részén. Neki amúgy vagyonnyilatkozata szerint két családi háza is van a kerületben: egy 200 (ebben nyolcadrészben tulajdonos) és egy 190 négyzetméteres, valamint egy 46 négyzetméteres társasházi lakással is rendelkezik.

Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere nem a kerületében él, a vagyonnyilatkozatából derült ki, hogy a XII. kerületben bérel egy 88 négyzetméteres társasházi lakást. Hogy pontosabban hol, azt nem tudtuk meg hivatalától. Pedig van neki ingatlana a Belvárosban (felerészben egy 99 négyzetméteres lakás tulajdonosa), illetve a IX. kerületben (szintén felerészben egy 31 négyzetméteres lakás) is. A kerület vezetője került már az érdeklődés középpontjába ingatlanügyek miatt: 2014 novemberében visszaadta az önkormányzatnak a korábban kedvezményes áron vásárolt Szerb utcai lakást.

Hassay Zsófia, a terézvárosi polgármester a II. kerületben lakik, egy 2003-ban vásárolt, 65 négyzetméteres társasházi lakásban, aminek egyedüli tulajdonosa.

Erzsébetváros első embere, Vattamány Zsolt szintén Budán, a XII. kerületben él, egy 2012-ben megvett, 66 négyzetméteres társasházi lakásban, ennek 100 százalékban tulajdonosa.

Kocsis Máté az általa vezetett Józsefvárosban él, a 117 négyzetméteres lakást, melynek 50 százalékban tulajdonosa, 2012-ben vásárolta.

A ferencvárosi polgármester, Bácskai János Kispesten, a Wekerletelepen lakik, a Tarka közben, egy 2005-ben vásárolt, 90 négyzetméteres társasházi lakásban, aminek felesben a tulajdonosa.

Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere a Népligetnél, a Tara Liget lakóparkban lakik (interneten is fellelhető adat). A 2011-ben vásárolt 73 négyzetméteres társasházi öröklakásnak felerészben tulajdonosa.

Hoffmann Tamás, a XI. kerület polgármestere tősgyökeres újbudai, ma is Albertfalván él egy 1995-ben vásárolt 78 négyzetméteres társasházi lakásban. A lakásnak ő az egyedüli tulajdonosa.

A XII. kerület első embere, Pokorni Zoltán a szomszédos II. kerületben lakik, pontosabban Máriaremetén. Egy 291 négyzetméteres családi ház tulajdonosa felesben, melyet 2006-ban vásároltak.

Tóth József, a XIII. kerület polgármestere is a kerületében él, Angyalföld kertvárosi részén, a Pajtás utcában (interneten is fellelhető adat). A 215 négyzetméteres lakóházra 2011-ben szerzett holtig tartó haszonélvezeti jogot.

Karácsony Gergely zuglói polgármester már szintén a kerületében lakik. Korábban a 2. kerületben, a Vérhalom utcában lakott, de idén már Zugló lakosa. Ő nem kívánta elárulni, melyik utcában él és az interneten sem találtunk erre vonatkozó adatot. Vagyonnyilatkozata szerint egy zuglói, 115 négyzetméteres lakóházban felerészben tulajdonos.

Hajdu László XV. kerületi polgármesterről is köztudott, hogy kerületi lakos. A Domaháza utcában, Pestújhely és Újpalota határánál lakik. Ő vagyonnyilatkozatában még a pontos lakcímét is feltüntette, sőt, meglepően részletes adatokat is megadott. Az 1985-ben vásárolt 140 négyzetméteres családi háznak felerészben tulajdonosa.

Kovács Péter XVI. kerületi (Kertvárosnak nevezik a kerületet) polgármester szintén született kertvárosi. Sashalmon, az Új Kőbánya utcában lakik (interneten is fellelhető adat). A 130 négyzetméteres lakóházat 2003-ban építették, és felerészben tulajdonosa a polgármester.

Riz Levente Rákosmente polgármestere Rákosligeten lakik egy 50 négyzetméteres családi házban, amelynek ő a tulajdonosa. Ezt a házat 2014-ben vette.

Ughy Attila XVIII. kerületi polgármester Pestszentlőrinc kertvárosi részén, a Ganztelepen él. Egy 60 négyzetméteres családi ház tulajdonosa a Bakonybánk utcában 2002 óta.

Gajda Péter, a XIX. kerület polgármestere a Zrínyi utca kertes házas részén lakik családjával. 2002 óta egy 190 négyzetméteres családi ház tulajdonosa felerészben.

Szabados Ákos XX. kerületi polgármester az Ipolyság utcában lakik egy 104 négyzetméteres családi házban, amely 2008 óta van a tulajdonában.

Borbély Lénárd a vagyonnyilatkozata alapján a kerületében, Csepelen él egy családi házban. Az 500 négyzetméteres telken álló 78 négyzetméteres lakásnak felerészben tulajdonosa a feleségével. A hivataltól nem tudtuk meg, a kerület melyik részén él a városvezető.

Karsay Ferenc, a XXII. kerület polgármestere 2014-ben árulta el nekünk, hogy 1988 óta él a kerületben. 

Geiger Ferenc soroksári polgármester 1988 óta lakik a Táncsics Mihály utca egyik 300 négyzetméteres családi házában.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?