Kiserdő: ez most a helyzet, ez várható

Desktop
Kivágnák (forrás: 444.hu)

A hétvégén jelentette be Kocsis Máté józsefvárosi és Bácskai János ferencvárosi polgármester, hogy nem nyúlnak a kiserdőhöz, nem épül négysávos út annak helyén. 

Az ügy kapcsán a két kerület fideszes polgármesterei szembekerültek a kormány terveivel. A kormány ugyanis azt tervezi, hogy bár nem lesz olimpia Budapesten, megépítik az ehhez tervezett beruházásokat. Nos, a tervezett Galvani híd pesti oldalától egy plusz négysávos út (a sínekkel és a már meglévő úttal együtt az így összesen 8 sávos lenne) vinne tovább, egyenesen a kiserdőn keresztül, ami így gyakorlatilag meg is szűnne. Kocsis Máté a tervről így írt:

 „...csak a kisebbik probléma, hogy a megálmodók a legelején elfelejtették az ötletről megkérdezni a érintett polgármestereket, választott képviselőket, továbbá Budapest főpolgármesterét is. Hovatovább a környéken élők is megérdemeltek volna egy rövid kis tájékoztatást, esetleg. A nagyobb gond azonban az, hogy az egész elképzelés hajmeresztő. Tönkre tenné több tízezer környékbeli ember életét, környezetét, és felszámolnának Pesten egy olyan 22 hektáros zöldfelületet, melynek a pótlását, kiváltását sem lehet megoldani sehol máshol”.

A terv(forrás: Erdos Laszlo / Elmedia)

A beruházással szembeni - amúgy a lakosság részéről is markáns - ellenállást persze az sem csökkenti túlzottan, hogy az ügyben (későn) megtartott lakossági fórumokon a leginkább érintett döntéshozók, sem a beígért Seszták Miklós fejlesztési miniszter, sem Tarlós István főpolgármester, sem a tervezők, és a beruházók sem jelentek meg. 

Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere egyelőre kivár, felkérte a  Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara egyik vezetőjét, hogy "pro vagy kontra igazolja ezeket az állításokat." - írta a 444.

Baranyi Krisztina, az Együtt ferencvárosi képviselője szerint időközben kiderült, hogy eleve nem felel meg sem a fővárosi rendezési tervnek, sem a fővárosi és helyi építési szabályzatnak, ezért a tervezők szeptember 20-án egy olyan verziót fognak bemutatni, ami szerint a 2X2 sávos új utat közvetlenül a villamossínek mellé építenék. Így csak 25 méteres sávot vennének el az erdős terület széléből, ami minimális mennyiségű fa kivágásával járna - írta a 444.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek