Már a mindennapos éneklésnek is van konferenciája – ma tartották Budapesten

Desktop
Mindennapos éneklés konferencia - fotó: MTI

Ma tartották a fővárosban a Mindennapos éneklés konferenciáját – tájékoztat az Eduline.

A rendezvényen Balog Zoltán emberminiszter megnyugtatott mindenkit, nem lesz heti öt énekóra, csupán egy plusz lehetőséget kapnak a diákok.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával közel hatvan iskolai kórus alakulhat, erre a célra 100 millió forintos pályázati alapot hoznak létre, melynek célja az iskolai énektanulás kultúrájának megőrzése.

A miniszter kifejtette: a magyar oktatási rendszer rosszul teljesít a különböző szintű intézmények közötti átmenet terén, de szerinte ezen segíthet a gyermekeknek a mindennapos éneklés megszokása.

A mindennapos éneklésnek az új nemzeti alaptanterv is teret ad majd. Jelenleg még szakmai viták folynak, hogy bevezessék-e az 1+8 osztályos iskolát, ahol az első három évben nem közismereti tárgyakat tanulnának a gyermekek, hanem készségfejlesztésen lenne a hangsúly, ide értve az ének-zene oktatást is.

A konferencián az is elhangzott, hogy a Mindennapos Éneklés Munkacsoport céljai között van, hogy továbbképzési programot indítson a pedagógusoknak annak érdekében, hogy a gyermekek jobban megismerhessék az identitást erősítő magyar népdalkincset.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár elmondta: a kormányzat célja a teljes ifjúság bevonása az éneklés élményébe, mert a művészeti alkotásban való részvétel tapasztalata az élet minden területén sikeresebbé teheti a fiatalokat.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek