Kamupártok is maradtak Kőbányán: 11 jelölt közül választhatunk

Desktop

Nagyon sok soha nem hallott párt próbált meg indulni a tavaszi országgyűlési választáson, a 10. kerületbe is jutott belőlük. Párat ugyan kiszórt a választási bizottság, de még így is maradt belőlük néhány. Végül 11 jelölt került nyilvántartásba Kőbányán - a 9-es számú választókerületben -, közülük választhatunk (a jelöltek nevét abc sorrendbe szedtük):

 

 • Burány Sándor, MSZP-Párbeszéd

Burány Sándor közgazdász az MKKE közgazdász szakát, majd 1991 és 1992 között a Századvég Politikai Iskolát végezte. 1982 és 1989 között az MSZMP tagja. 1989-ben egyik alapítója az MSZP-nek. 1990 és 1994 között XIX. kerületi elnöke, 1992-től budapesti ügyvivője is. 1992-ben az országos választmány tagja lett. 1998 és 2004 között az országos elnökség tagja. 2008-ban, az SZDSZ koalícióból történt kilépése után Gyurcsány Ferenc kisebbségi kormányában az újonnan alakult Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkárává nevezték ki.

 • Demeter Márta, LMP

Demeter Márta országgyűlési képviselő a Zsigmond Király Főiskola politológiai szakán szerzett diplomát. 2010-től a Magyar Szocialista Párt (MSZP) zuglói szervezetének az elnökségi tagja volt, egészen a pártból való kilépéséig.  2012 márciusában az MSZP elnökségi tagjává választották. 2017. januárjában kilépett az MSZP frakciójából és a pártból is és független képviselőként folytatta munkáját az országgyűlésben. 2017. szeptember 1-jén belépett a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti frakciójába.

 • Dr.György István, Fidesz-KDNP

​​​​​​​

Politikus, tanár, jogász. 1990 és 2002 között Budapest X. kerületének polgármestere, 2006-tól a Fővárosi Közgyűlés tagja, 2010-2014 között országgyűlési képviselő (Fidesz – Magyar Polgári Szövetség) és 2014. júniusig Budapest főpolgármester-helyettese. 2014. július 1-től a Fővárosi Kormányhivatalt vezető Kormánymegbízott. Kőbányán született, azóta ott él. A budapesti Szent László Gimnáziumban érettségizett. Az egri Tanárképző Főiskolán szerzett biológia–testnevelés szakos tanári diplomát 1984-ben. Diplomájának megszerzése után a kőbányai Pataky István Általános Iskolában tanított, ahol négy évvel később az iskola igazgatóhelyettese lett.

 • Kara Sándor, Iránytű

​​​​​​​

Kara Sándor korábban a Független Kisgazdapárt (FKGP) színeiben indult Kőbányán. 1973-ban született Budapesten, itt végezte iskoláit.  Több mint 30 éve Kőbányán él, itt született három gyermeke is. Közlekedésgépész végzettsége van, autójavítóként dolgozik.

 • Kerezsi László, Munkáspárt

​​​​​​​

"A választókerületben élek. Kőbányán három ciklusban voltam önkormányzati képviselő, így ismerem a volt munkás kerületek, a nagy lakótelepek problémáját. Az ekkor és a mindennapokban megszerzett tapasztalataimat, a kispestiek és a kőbányaiak javára szeretném hasznosítani. Szeretném megvalósítani, hogy a választókerületben mindannyian jól érezzük magunkat" - írja magáról a jelölt.

 • Kovács Csaba, Nemzet és Béke

Ismeretlen jelölt.

 • Lantos Tivadar, Hajrá Magyarország!

​​​​​​​Ismeretlen jelölt.

 • Pálfi Margit Erzsébet, Közös Nevező

​​​​​​​Ismeretlen jelölt. Valószínűleg azonos azzal az asszonnyal, aki izomsorvadásban szenvedő fia nevében kért segítséget a kispesti önkormányzattól korábban, mert nem tudta fiának gyógyíttatását fizetni.

 • Postásné Balázs Ildikó Ilona, Lendülettel

​​​​​​​Ismeretlen jelölt.

 • Tölcsér Borbála, Momentum

​​​​​​​

​​​​​​​Tölcsér Borbála a párt kommunikációs csapatának tagja. „Édesanyám Pesterzsébeten nevelt, de gyermekkorom meghatározó részét Kőbányán töltöttem az egykor még élettel teli Építők Sporttelepen, nagyszüleim házában, majd később a kőbányai Szent László Gimnáziumban érettségiztem. 2013-ban, egy évvel azután, hogy Londonba menekültem, döbbentem rá, hogy tenni akarok valamit az országért. Olyan családból jövök, ahol minden politikai nézetnek helye volt, helye van. Aktívabban 18 éves korom óta foglalkoztat a politika. A 2006-os zavargások meghatározták a későbbi érdeklődésemet és irányultságomat a politikában. Az aktivizmus végigkísérte az elmúlt éveimet. Azt gondolom, hogy közös felelősségünk van abban, hogy az elkövetkezendő néhány évben milyen irányt vesz az ország sorsa. Mivel szegény családból jövök, számomra fontos, hogy minden kevésbé szerencsés fiatal egyenlő feltételekkel indulhasson neki az életnek. Hogy ne a társadalmi helyzet, hanem a tehetség és a szorgalom döntse el, ki mivé válhat" - írja magáról a jelölt. 

 • Tubák István, Jobbik

​​​​​​​

​​​​​​​"1981. május 16-án születtem Kézdivásárhelyen. A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán, mint élelmiszer technológus mérnök végeztem 2009-ben. Éltem vidéken, majd Kőbányára költöztem, ahol nemcsak lakásra, hanem otthonra is leltem. Éppen ezért több éve a kerületben élek, büszén vállalom, hogy kőbányai vagyok. Jól látom, hogy mi jelent problémát a kerületben és az országban egyaránt" - írja magáról a jelölt.

 • Závoczki Tibor, MIÉP

​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​A jelölt Ózdon született, a Gábor Áron Szakmunkásképzőt végezte el és a MÁV-nál dolgozott. Nyugdíjas már.

A 10. kerület egy része a kispesti szavazókörzethez tartozik, az ott induló jelöltekről IDE Kattintva tudtok olvasni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek