Felfüggeszti a tárgyalásokat, kiszállhat az előválasztásból Puzsér

Desktop
(fotó: Koszticsák Szilárd - MTI)
(fotó: Koszticsák Szilárd - MTI)

Nem tartja korrektnek, hogy az MSZP-Párbeszéd-DK-Momentum szombaton bejelentette budapesti polgármesterjelöltjeit anélkül, hogy az LMP-vel és a Jobbikkal megállapodtak volna, így kiszállhat a főpolgármesteri előválasztásból Puzsér Róbert.

Puzsér Róbert stábja vasárnap este jelezte Karácsony Gergelyéknek, hogy felfüggeszti a tárgyalásokat vele. Ezzel pedig gyakorlatilag kiszáll az előválasztásból – értesült az Index.

Karácsony és Puzsér néhány hete jelentette be, hogy az EP-választás után egy előválasztáson mérkőznek meg egymással, és a vesztes hajlandó visszalépni a győztes javára, hogy egyetlen ellenzéki álljon ki Tarlós István ellen. Az is eldőlt, hogy Karácsony az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Szolidaritás jelöltje, míg Puzsért az LMP és a Jobbik támogatja. A Momentum úgy döntött, nem állít saját jelöltet, hanem hajlandó beállni a győztes mögé.

Ezek után jött a szombati bejelentés a polgármesterjelöltekről. Az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum döntött úgy, hogy közösen indul az őszi önkormányzati választáson, és meg is nevezték, kiket indítanak a kerületek élén.

Az LMP mindvégig részt vett a tárgyalásokon, de végül úgy döntött, hogy nem ír alá semmit, majd az EP-választás után határoznak az együttműködésről. Az LMP a következő ajánlatot kapta az MSZP–Párbeszédtől március végén: négy kerületben (IV., VIII., IX., XXIII.) a párt indíthat polgármesterjelöltet, a fővárosi kompenzációs listán befutó helyet kap, az egyéni választókerületekben pedig 35-re növelheti a mandátumai számát – írja az Index.

Ezt az ajánlatot nem fogadta el az LMP, Puzsérék ugyanis nem tartják korrektnek, sőt, inkább nevetségesnek, hogy a DK több kerületben jelölhetne, mint az LMP. Emellett rossz döntésnek tartják, hogy a Jobbikot kizárják a megállapodásból, miközben a külső kerületekben biztosan erősebb a párt jó néhány szereplőnél – értesült a portál.

Puzsérék jelezték, hogy felfüggesztik a tárgyalásokat Karácsonnyal, ameddig Karácsony vissza nem vonja ezt a bejelentést, és újra nem nyitják a kerületi tárgyalásokat immár a Jobbik részvételével.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?