Kálmán Olga is beszáll a főpolgármester-jelölti előválasztásba

Desktop
A nagy bejelentés (forrás: DK)
A nagy bejelentés (forrás: DK)

A tévés függetlenként indul a főpolgármesteri jelöltségért a Demokratikus Koalíció és Dobrev Klára biztatására.

Korábbi cikkek a témában:

Dobrev Klára, a párt EP-képviselője jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján, hogy a DK is beszáll a budapesti előválasztási küzdelembe, és Kálmán Olgát ajánlja a választók figyelmébe. „Olyan főpolgármester-jelöltet szeretnék a budapestiek figyelmébe ajánlani megalkuvás nélkül és kőkeményen küzd Orbán rendszerével és Tarlóssal szemben” – mondta a politikus.

Kálmán Olga arról beszélt: van programja, de személyesen az aláírásgyűjtés alatt az emberekkel beszélve akarja ezt véglegesíteni. Kérdésre válaszolva azt mondta, független főpolgármester-jelölt lesz a DK biztatására. A célja, hogy visszaadja Budapestet a budapestieknek, és jelezte, bárkivel szívesen leül vitázni – írja az Infostart.

A lépés érdekessége, hogy a DK eddig kivonta magát az ellenzéki főpolgármester-jelöltségért folytatott versenyből, ám az európai parlamenti választás eredmény átírta az erőviszonyokat az ellenzéki oldalon. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke még a választás után is úgy nyilatkozott, továbbra is Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd közös jelöltjét támogatják, ám most mégis Kálmán Olga mögé áll fel a legerősebbé előlépő ellenzéki párt.

Az előválasztáson nem indul Puzsér Róbert, a korábban Jobbik és az LMP által támogatott jelölt, viszont az EP-választáson megerősödő Momentum elindítja Kerpel-Fronius Gábort.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?