Számíthatnak-e új adóra a kutyatartók?

Desktop
A kép illusztráció

Új adót vetne ki a kutyatartókra a kormány – írta meg az Állatportál.

A Semjén Zsolt miniszterelnök - helyettes és Országos Magyar Vadászati Védegylet elnök által jegyzett, múlt héten benyújtott törvénymódosító javaslat szerint az önkormányzat az adott év első napjáig négy hónapos kort betöltött eb után az eb tulajdonosától évente ebrendészeti hozzájárulást szedhet be. Ennek összegét a kerületi önkormányzatok határozhatják meg, de az összeg nem haladhatja meg ebenként a 6 ezer, veszélyes eb esetén a 20 ezer forintot. A befizetett pénzt a kutyák ivartalanításának támogatására, állatmenhelyek fenntartására kellene fordítani - írta a portál.

Ezzel szemben az elképzelés nem új, valójában már több éve létezik: évek óta minden önkormányzat maga döntheti el, kiveti-e az adót - írja a Menedzsment Fórum. A portál szerint ez nem új adó, most csak egyszerűsítették, pontosították a korábbi törvényt, így továbbra is fakultatív marad az adó bevezetése - bár a központi szabályozást sok önkormányzat felhívásnak érezheti arra, hogy ebadót vessen ki, akkor is, ha eddig nem tette. 

Frissítve! A Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön kezdeményezte az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény módosítására beadott javaslat visszavonását. Szerintük ugyanis a javaslat alkalmat ad a szándékos félremagyarázásra.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek