A kerület nem tervezi az ebadó bevezetését

Desktop

Futótűzként terjedt el nemrég, hogy új ebadót vezetnének be az állatvédelmi törvény módosításával. Az Állatportál szúrta ki ugyanis, hogy az érintett törvényt módosítaná a kormány, és úgy értelmezték, hogy a módosítással legfeljebb hatezer vagy – veszélyes eb esetén – húszezer forint adót, azaz ebrendészeti hozzájárulást vethetne ki kutyánként a tartási hely szerint illetékes önkormányzat. 

Nagy volt a felháborodás, nem sokkal később azonban a kormány visszavonta a módosítási javaslatot.

Valójában nem akartak a módosítással bevezetni újabb adót, mert azt már 2011-ben megalkotta az Országgyűlés. Ekkor módosították ugyanis az állatvédelmi törvényt, amelybe ekkor bekerült az ebrendészeti hozzájárulás kivetésének lehetősége. Akkor is úgy rendelkezett a jogszabály, hogy az önkormányzatok dönthetnek az „adó” kivetéséről, és számos kivétel is bekerült a szabályozásba. Olyannyira élő törvényről van szó, hogy 17 településen fizetnek is ebrendészeti hozzájárulást a kutyások.

Megkérdeztük a kerületi önkormányzatot, terveznek-e bevezetni bármilyen plusz költséget a kutyásokra vonatkozóan. A válaszuk szerint nem terveznek ebadót bevezetni Kőbányán.

Reméljük, ez megnyugtat minden érintettet.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek