Felkészítetted az autódat a téli időjárásra? Tedd meg, mert hamarosan ellenőrizni fogják

Desktop

Itt a november, jönnek a csúszós utak akkor is, ha ezt napközben még nem érezzük, hiszen ma is akár 16 fok is lehet. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint, november 8. és 10. között a közlekedési hatóságként eljáró NFM és a kormányhivatalok munkatársai országos akció keretében ellenőrzik az autókat és autóbuszokat.

A megállított személygépkocsikban ellenőrzik, hogy a járművek gumiabroncsai a téli időszaknak megfelelnek-e , azok milyen állapotban vannak, a fagyálló folyadék meglétét, szintjét és fagyáspontját, az ablaktörlő lapátokat, az ablakmosó-, világító- és jelzőberendezéseket.

A cél nem a büntetés, a gépkocsik vezetőit tájékoztatják a téli időszak kockázatairól, a kötelező és a javasolt téli felszerelés hiányának veszélyeiről. A novemberben is nyári gumit használók figyelmét felhívják a csere időszerűségére. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek