Portfolio: megvonják a szociális segélyt

Desktop
A kép illusztráció
A szociális segély megvonására készül a kormány - írja a Portfolio. 
 
A szociális törvényt jövőre úgy módosítanák, hogy a szociális segély - foglalkoztatást helyettesítő támogatás  - odaítélésekor 2019 januárjától a közmunkásként szerzett bér összegét számolják bele a háztartás egy fogyasztási egységre eső jövedelmébe. Eddig a támogatás 22.800 forintját vették figyelembe, amikor eldöntötték, hogy valaki jogosult-e a támogatásra vagy sem. 
 
Így viszont, ha az eddigi számítás helyett a 8 órás közmunkás bér jelenlegi nettó 54.217 forintját vagy pedig a szakképzett közmunkások nettó 77.968 forintját veszik figyelembe, akkor alig marad olyan család, ahol a nem dolgozó felnőtt jogosult lesz a segélyre - írja a lap.
 
A cél az, hogy minden munkaképes embernek legyen munkája, ne segélyeken éljen.
 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek