Érdekel, hogyan és mit lehet tárolni a társasház folyosóján? Most kérdezheted erről a tűzoltókat!

Desktop
(fotó: Origo)
(fotó: Origo)

Idén is meghirdeti a katasztrófavédelem a Társasházak napja konzultációt. A rendezvény célja, hogy a társasházak, lakóközösségek tájékoztatást kapjanak a tűzmegelőzési szabályokról.

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Ezeknek az ellenőrzéseknek nem a bírságolás, hanem a biztonság megteremtése a célja. A háromszintesnél magasabb és tíznél több lakásos épületek esetében például írásba kell foglalni az épületek használatával kapcsolatos tűzmegelőzési szabályokat, biztosítani kell az épület tűzoltási felvonulási területét, amelyet állandóan szabadon kell tartani.

A tűzvédelmi házirend készítésével kapcsolatos tudnivalókról, a biztonsági rács felállításáról, a lépcsőházi tárolási szabályokról, a felvonulási terület biztosításáról, valamint a homlokzati szigetelés kialakításáról, továbbá a nyílt láng használatáról is lehet kérdezni a tűzoltókat szerdán és csütörtökön. 

A katasztrófavédelem szakemberei november 8-ig minden nap 10 és 16 óra között várják az érdeklődő lakókat. A kőbányaiakat a Dologház utca 3. szám alatti Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltségen várják. 

Ha kérdésetek van, menjetek el és kérdezzétek a tűzoltókat!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?