Akinek cége van, akármilyen kicsi vagy nagy: január 1-jétől ez kötelező

Desktop

A gazdálkodó szervezetek 2019. január 1-jétől kizárólag cégkapun keresztül intézhetik elektronikusan adóügyeiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. 

Volt már erről szó, de most már tényleg csak másfél hónap van arra (az amúgy nem bonyolult feladatra), hogy regisztrálja a céget annak képviselője, és kiossza a hozzáférési jogosultságokat azoknak, akik ténylegesen intézni fogják az ügyeket a cégnél. 

A cégkaput az elektronikus kapcsolattartás mellett a bevallások beküldésére és hivatalos dokumentumok letöltésére is lehet használni.

Az egyéni vállalkozóknál nem lesz változás, az alapítványoknál és egyesületeknél sem: kivéve azokat, akik fogadnak az SZJA-bevallásokban felajánlott egy százalékot, nekik is kell Cégkapu.

A határidőkről, tennivalókról Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivője tájékoztatott az M1-en csütörtökön.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek