Minden, amit tudni akartál a budapesti e-jegyrendszer jelenlegi helyzetéről ‒ és az is, amit nem

Desktop

Sajtótájékoztatót tartott a fővárosi önkormányzat december ötödikén, szerdán, a BKK elektronikus jegyrendszer projekt befejezéséről, folytatásáról Bagdy Gábor főpolgármeter-helyettes, Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere és Borbély Lénárd, Csepel polgármestere részvételével.

Borbély Lénárd bevezetője szerint a tájékoztatásnak ezért volt most helye és ideje, hogy: "a fővárosnak a bevezetni kívánt elektronikus jegyrendszerével kapcsolatban hiteles tájékoztatást nyújtsanak, és hogy elmondják, a főváros teljes egészében ura a helyzetnek, ez egy olyan projekt, amit Budapest sikeresen be fog fejezni. Megelőzni és kijavítani kívánják azokat az álhíreket, ... és rosszindulatú híresztéleseket, amik fölvetődtek az elmúlt  napokban".

A teljes tájékoztatót végig lehet nézni-hallgatni itt (kicsit hosszú, de érdemes.)

A lényeg:

  • a városvezetés szerint 2020-2021-re készen lesz az e-jegyrendszer, az országos jegyrendszerbe integrálva;
  • a fővárost nem érte veszteség, mert ami eddig kifizetésre került, amögött teljesítés van;
  • nem a BKK hibázott, a beszállító cég, a Scheidt&Bachmann nem teljesítette e szerződés egyik feltételét, ezért kellett velük szerződést bontani;
  • az EBRD-vel (Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank) a projekt finanszírozására kötött szerződés továbbra is életben van.

A videó:

Ha van még türelmetek, ismertjétek meg a "beszállítót" is - bocsánat, ehhez nincs felirat magyarul.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?